18 November 2018

Percutian Percuma? Syoknya di Bangkok Thailand

November 18, 2018 0 Comments
segalanya percuma!?

ya betul tu... inilah rahsianya..

pasti syok...best.....?
mestilah best? 
tentulah sangat-sangat best...

jalan-jalan cari makan

semua Shaklee taja..

bawa diri je uuuu..

jeles? mestilahhhhh..huhu

siapa nak join... jom..

Sertai kami sebagai pengedar bebas shaklee dan jana pendapatan tiada had bersama shaklee. 


1 November 2018

Promosi Shaklee 01.11.2018 hingga 30.11.2018

November 01, 2018 0 Comments



Sangat best promosi shaklee november 2018..

lagi lagi ada minyak ikan terbaik di malaysia

Beli 6 Botol Omegaguard dapat 7 botol 
Beli 2 Botol Omegaguard dapat diskaun 5%

Minyak ikan nie bantu hilangkan asma lelah dan tingkatkan antibodi badan kita sekeluarga

Setiap hari.... Mak ambil 3 biji, Ayah ambil 3 biji, anak-anak kecil ambil 1 biji.. Alhamdulillah tiada lagi kena masuk hospital.. Sebotol ada 90 biji = 13 hari pengambilan satu keluarga. 




dan

ada lagi Diskaun 30% untuk setiap belian shaklee baby???!!!!

Wow! jimat sangat-sangat..

ada sabun mandian menyegarkan
ada losyen wangi melegakan
ada minyak rambut/urut badan baby menenangkan

juga sangat sesuai mak ayah anak pakai satu keluarga

sangat sesuai untuk kulit sensitif, kulit ekzema, kulit gatal dan sebagainya

setiap belian 1 set shaklee baby dapat percuma tuala dan beg yang super cute tuuuu (^_^)



dan

ada pulak promosi youth skincare shaklee

dengan belian set youth dapat percuma beg yang menarik cun melecun

khas untuk setiap pembelian set youth shaklee

Wahhhhhh..

Best kan?

Tentulaaaah best!



Ingin dapatkan produk Shaklee?


Klik di bawah untuk terus whatsapp aida.



Minat Untuk Buat Pembelian Online.


NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.


22 Oktober 2018

Zink Plus Shaklee

Oktober 22, 2018 0 Comments

APA ITU ZINC PLUS?


Zink adalah mineral surih yang dijumpai hampir di dalam setiap sel badan dan komponen di dalam lebih daripada 200 enzim.

Sebagai sebahagian daripada tindak balas enzim, zink terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia termasuk pencernaan protein, metabolisme asid amino, penghasilan tenaga, metabolisme tulang, penggunaan vitamin A, penghasilan hormon.

Zink sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat mempromosikan kesihatan tubuh.

Korang tau tak?  Zink gluconate adalah salah satu bentuk zink chelated terbaik. Ia lebih mudah diserap oleh badan.


KELEBIHAN dan KEBAIKAN Zinc Plus Shaklee


1) Meningkatkan sistem imun
Zink membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.

2) Diabetis
Zink membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin.

3) Kanser prostat
Pengambilan zink dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%.

4) Ovulasi wanita
Wanita memerlukan zink untuk ovulasi. Zink juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.

5) Memperbaiki radang kulit 
Pengambilan zink dapat memperbaiki radang kulit seperti jerawat.

6) Jerawat
Zink bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zink juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

7) Kelesuan kronik
Memberi tenaga untuk lebih cergas

8) Mengekalkan deria bau
Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

9) Kemampuan seks lelaki
Zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

10) Gugur rambut / botak
Zink mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel

11) Membentuk kolagen
Zink membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ

12) Penyembuhan luka yang cepat
Zink mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergi




Ingin dapatkan Zink Plus Shaklee?




Klik di bawah untuk terus whatsapp aida.




Minat Untuk Buat Pembelian Online.



NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.


18 Oktober 2018

Muka Breakout Teruk? Cara Atasi Kulit Breakout Paling Berkesan

Oktober 18, 2018 0 Comments
Kulit muka breakout teruk memang stress!

Rasa semua benda tak kena.. aida pun pernah alami masalah sama muka breakout teruk sebab tukar produk di pasaran yang menjanjikan kejelitaan..

akhirnya... janji kosong.. kulit muka jadi semakin sensitif dan muka breakout teruk!


Tapi Allah temukan aida dengan produk semulajadi dari vitamin.. Klik di sini untuk ikuti kisah aida selanjutnya 

syukur tak terhingga.. alhamdulillah..


Jom kita ikuti kisah nija pula...


Kisah muka breakout teruk saya tahun lepas betul-betul jadi pengajaran!

Hormonal muka breakout teruk jadi makin teruk bila saya ‘kacau’ jerawat yang tumbuh sampai ‘beranakkan’ jerawat baru yang kemerahan, bengkak dan sakit. Sampai penuh di pipi kiri kanan. Kulit pula jadi kusam, makin berminyak sebab pori membesar.

Saya rasa down and confidence level menurun bila jumpa orang.

Teringat shaklee effect pertama saya dulu, vitamin C bantu saya kecutkan jerawat beberapa hari sebelum convo dan terbaca juga vitamin C boleh bantu kurangkan keradangan dan cepatkan penyembuhan luka.


Sebab itu saya mulakan misi atasi muka breakout teruk bermula 1/8/2017 dan ambil vitamin C Shaklee tanpa fail setiap hari. Apa kebaikan vitamin c?

Alhamdulillah syukur betul dengan keadaan kulit sekarang.

Ini peluang Tuhan bagi supaya lepas ni lebih menjaga kulit muka. Jangan malas! Kulit muka pun amanah untuk kita kan..

Saya akan sentiasa tanpa jemu share shaklee effect saya ni pada orang. Pada yang sedang hadapi muka breakout teruk, jangan give up!

Jom dapatkan vitamin shaklee anda sekarang..

Untuk pesanan boleh terus whatsapp AIDA 01112909102

Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.




Nak lagi maklum balas pengguna tegar vitamin c shaklee?

Jom tengok nie..






Ingin dapatkan Vitamin C Shaklee?



Klik di bawah untuk terus whatsapp aida.



Minat Untuk Buat Pembelian Online.


NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.


17 Oktober 2018

Cara Rawat Slip Disc Secara Berkesan Dengan Shaklee

Oktober 17, 2018 0 Comments

Alhamdulillah.. Dayang sembuh dari sakit slip disc..

Dayang seorang yang aktif. Sebagai seorang guru, punya ketinggian 143 dan bertubuh kecil, sangatlah senang untuk berlari, melompat dan bergerak ke sana sini bersama anak anak murid yang turut aktif bersama dalam beraktiviti perkhemahan

2014 adalah tahun yang paling tragis pernah Dayang alami. Di mana, Dayang telah diagnosis slip disc minor pada tulang T3 hingga L5

Ia bermula dengan aktiviti perkhemahan perdana di.sekolah. Masa itu, pelajar sedang mengumpulkan khemah untuk dijemur di kawasan tapak perhimpunan

Mereka hanya biarkan sahaja khemah yang masih terbungkus rapi tanpa.membentangkannya

Apalagi, tanpa membuang masa, cergas sahaja Dayang dan 3 orang pelajar lelaki (yang ketika itu, guru lelaki hanya melihat gelagat kami tanpa memberikan bantuan) untuk meleraikan semua ikatan dan bentang khemah tengah panas

Mahu juga dekat 2 jam kami bertungkuslumus menyiapkannya

Bukan setakat, bentang sahaja, malah dalam jam4 kemudiannya, kami punggah kembali khemah, gulung dan ikat rapi untuk diagihkan pula kepada 400 pelajar yang telah dibahagikan ke beberapa kumpulan

Bayangkan, 80 khemah tadi, sebenarnya seberat 5 kg kami angkut pula ke padang berulang alik

Bukan tiada pelajar, mereka ketika itu sedang dalam LDK di dewan

Belakang amat sakit, tapi Dayang tetap teruskan kerja

Sebelah malamnya pula, oleh kerana ketika itu, hanya Dayang seorang sahaja guru penasihat pengakap ketika itu, makanya Dayang terpaksa berulang alik ke bilik kelas di tingkat satu dan surau untuk memantau ahli.pasukan

Kaki, kalo nak dikatakan sado, rasanya malam itu sudah pasti Dayang sudah boleh rasa betapa lenguhnya ulangalik tidak berhenti

4hari 3malam berlangsung program, alhamdulillah, pasukan Dayang berjaya mendapat tempat pertama dan Dayang menerima anugerah guru paling aktif dalam pasukan

Rupanya kepenatan tersebut tidak berakhir di situ, satu pagi ketika bangun subuh, tulang belakang terasa bergetar dan pedih sangat

Kaki kanan hampir tidak dapat digerakkan, malah sebelah anggota seperti kebas

Apabila berdiri sakit itu reda, bila duduk, Allahu Akbar....sakitnya hingga ke tulang sulbi

Suami sarankan agar ke poliklinik, sampai sana tiada perkhidmatan xray dan hanya diberi painkiller

Kesan ubat hanya sementara, 4 jam kemudian, sakitnya hingga tidak dapat tidur. Suami juga turut menangis melihat keadaan saya yang hanya mundar mandir dalam bilik mencari keselesaan

Walau mengantuk, Dayang tetap tidak baring atau duduk lama. Mengerang dan menangislah Dayang menahan kesakitan

3hari menunggu suami cuti, suami bawa berurut. Bukannya sihat tapi makin bertambah sakit. Terasa semua urat tegang

Kemudian, suami ajak pula pergi jumpa pakar xray yang dicadangkan doktor poliklinik tempohari

Maka, di sanalah Dayang temui jawapan. SLIP DISC MINOR yang mana tulang Dayang sedang menghimpit saraf otot kaki kanan. Pakar cadangkan Dayang MRI scan lagi di hospital kerajaan

Kali ini Dayang tekad, tidak mahu makan ubat. Mahu cari suplemen pula

Sebelum itu, Dayang berjumpa tabib cina untuk terapi. Saranan tabib, Dayang kena elakkan minum dan makan makanan yang berais serta duduk dalam postur yang baik

3hari lepas bertemu beliau, kebas di kaki mulai surut

Kemudian, Dayang ambil ostematrix mengikut dose tinggi (atas saranan kawan yang sekarang mentor saya) tiap malam dan pagi 4biji sehari

6bulan dalam proses penyembuhan, kawan perkenalkan vivix, sirap tonik yang telah merubah 360 darjah persepsi terhadap makanan tambahan

Kini, Dayang sudah boleh bersukan kembali walau masih belum sepenuhnya sembuh

Vivix kini jadi minuman wajib tiap pagi untuk Dayang kekal cergas sepanjang hari bertugas

Dan ostematrix kekal TEMAN TRAVEL saya kemana mana


jika anda juga alami sakit slip disc, boleh segera dapatkan vivix dan ostematrix ini..


Di bawah ini set lengkap slip disc shaklee..


Vitamin yang sesuai untuk sakit slip disc ialah OmegaGuard, Vivix dan Ostematrix..

OmegaGuard
  • ia bantu kurangkan keradangan kerana sakit sendi dan kurangkan degradasi tulang.
  • omega 3 bagus diambil sebab ia anti-inflamasi yang baik.

Vivix
  • anti-petuaan yang bantu menjaga keanjalan struktur disc tulang belakang dan kurangkan risiko slipped disc.
  • vivix juga bantu beri sokongan pada sendi dan badan untuk kesihatan yang lebih baik dengan keperluan nutrisi penting yang dibekalkan dalam sebotol vivix.

Ostematrix
  • dalam ostematrix kaya dengan kalsium, magnesium serta pelbagai vitamin dan mineral lain yang penting untuk kesihatan tulang kita.
  • dengan pengambilan ostematrix (terkenal dengan vitamin kalsium)yang cukup mampu memastikan tulang lebih kuat dan padat
  • ostematrix juga penting untuk menjaga kesihatan otot dan ligamen
  • ostematrix dilengkapi Vitamin D yang membantu penyerapan kalsium lebih cekap dan untuk pertumbuhan tulang lebih sihat.

Minat untuk buat pesanan set slip dics shaklee ini?

Boleh terus whatsapp AIDA 01112909102

Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.



Dan bukan tu je... ada ramai lagi pengguna produk shaklee semakin sembuh..

Nak tahu lagi?  Jom tengok nie..






Ingin dapatkan vitamin untuk atasi slip disc?


Klik di bawah untuk terus whatsapp aida.



Minat Untuk Buat Pembelian Online.


NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.


9 Oktober 2018

Cara Atasi Masalah Kaki Kejang Dan Letih Lesu

Oktober 09, 2018 0 Comments
Tubuh badan tak bermaya..

Sering letih lesu..

Semua nie menganggu kerja-kerja harian kita..

Mana nak urus kerja rumahtangga

Mana nak urus kerja pejabat lagi

Stress!!!!

Nak sihat kuat macam abang sado nie???


Aida pasti kita semua nak tampil lebih cergas dan bertenaga dan tiada lagi masalah-masalah sakit-sakit sendi lutut, sakit-sakit urat, sakit-sakit badan, dan sering letih lesu tidak bermaya.

Aida tak suka badan macam nie..



tapi tapi sekarang aida tak perlu risau lagi sebab aida dah jumpa penyelesaian masalah letih lesu tak bermaya nie. 

Alhamdulillah..

Aida dah jumpa suplemen yang sangat-sangat berkesan.

Seorang kawan telah berkongsi pengalaman beliau (Ali bukan nama sebenar) 

Ali : Beza sangat bila tak ambil dengan ambil suplemen nie, pandu kereta jauh-jauh pun kaki tak krem (kaki kejang).

Suka!

mestilah suka.. siapa yang nak pandu kereta jauh-jauh tu memang sangat-sangat membantu la untuk kita ambil suplemen nie..


Apa suplemen tu?

Tara! apa yang Ali ambil ialah Ostematrix dan Coq-Trol plus
dan inilah testimoni sebenarnya..



Apa kebaikan Coq-Trol Plus?
  • memberi tenaga berpanjangan
  • meningkatkan kesuburan
  • menjaga kesihatan jantung
  • menguatkan daya ingatan
  • memberi keremajaan semulajadi (awet muda)

Apa kebaikan Ostematrix?
  • bantu hilangkan kaki kejang
  • bantu hilangkan sakit sendi lutut
  • bantu hilangkan sembelit teruk
  • bantu pulihkan tulang retak/patah
  • bantu halang risiko osteoporosis

*Coq-Trol dan Ostematrix sesuai diambil oleh lelaki dan perempuan..


Ingin dapatkan Coq-Trol dan Ostematrix ini?

Boleh terus whatsapp saya AIDA 01112909102


Ingin dapatkan produk Shaklee?


Klik di bawah untuk terus whatsapp aida.



Minat Untuk Buat Pembelian Online.


NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.


Pelawat RJH

Follow Us @aurarjh_byaida