12 Ogos 2018

5 Bahan Di Rumah Bantu Hilangkan Bintik Putih Pada Muka

Ogos 12, 2018 0 Comments
Bintik-bintik putih pada muka sangat mengganggu harian kita

Kadang buat kita rasa stress dan tak selesa untuk keluar jumpa kawan dan bekerja

Asyik kena tegur je. Malu sangat-sangat.


Tak tahu nak guna apa.. di bawah ada cara-caranya.

Bahan-bahan ini pasti kita sudah ada di rumah. mudah kan? Jom buat!

5 bahan di rumah untuk hilangkan bintik putih pada muka. 



1. Kunyit dengan minyak sawi

Kunyit berfungsi sebagai antibakteria dan juga membantu menyembuhkan kulit, manakala minyak sawi melawan bakteria dan kulat. Cara-carnya:
  • Campurkan 1/2 kg serbuk kunyit dalam 8 liter air (rendam semalaman)
  • Pagi esok, rebus rendam sehingga tinggal 1 liter sahaja. 
  • Selepas itu tambah 1/2 kg minyak sawi, gaul hingga menguap. 
  • Sapu sekali pagi dan petang.

2. Basil

Jus Basil (tulsi) adalah antikulat yang sangat baik yang membunuh kulat yang menyebabkan perubahan warna.
  • boleh makan daun basil mentah
  • boleh rendam daun dengan air suam dan minum air rendaman itu, segelas setiap hari.


3. Minyak kelapa

Minyak kelapa ada pelbagai kegunaan dan minyak kelapa juga bagus untuk lembutkan kulit dan menyembuhkan kulit kita. Minyak kelapa boleh kurangkan pigmentasi secara semulajadi dan kurangkan bintik-bintik putih pada kulit. cara-caranya:
  • Sapu sedikit minyak kepala pada kulit muka (2-3 kali sehari). 
  • Kita boleh tengok kesannya selepas seminggu.
  • Jika kulit rasa sedikit berminyak, kita boleh mencuci muka dengan LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

4. Halia

Halia juga boleh digunakan untuk hilangkan bintik puith. Halia boleh meningkatkan peredaran darah dan membantu badan melawan jangkitan dari dalam. cara-caranya:
  • Hiris halia muda 
  • Letak halia pada tempat yang ada bintik-bintik putih 
  • biarkan sehingga halia kering.
  • ulangi 1-2 kali sehari 



5. Tembaga

Tak hairan la tok nenek kita sudah lama guna bekas tembaga setiap hari. Tahu tak? rupanya tembaga boleh digunakan untuk hilangkan bintik putih.

Kenapa? sebab logam membantu dalam pengeluaran melanin. cara-caranya:
  • Masukkan air dalam bekas tembaga dan biarkan semalaman pada suhu bilik (jangan letak dalam peti sejuk kerana ia akan memusnahkan semua sifat tembaga yang dimakan oleh air)
  • Minum air itu pada waktu pagi hari dengan perut kosong.




Alhamdulillah inilah 5 bahan yang mudah kita dapat di rumah.

Jadi jom cuba..


sumber: www.rewardme


Ingin dapatkan produk shaklee?

KLIK DISINI UNTUK WHATSAPP AIDA

9 Ogos 2018

Chewable Vitamin C Shaklee Kembali Di Pasaran

Ogos 09, 2018 0 Comments
Yess! ini berita baik untuk semua peminat Chewable Vitamin C Shaklee..

Akhirnya Chewable Vitamin C Shaklee akan mula dijual pada 10 Ogos nie..

Ramai sangat tertunggu-tunggu Chewable Vitamin C Shaklee nie..

Jadi apa tengok-tengok je..

meh dapatkannya..


Kebaikan Chewable-C Plus Shaklee

  • meningkatkan sistem imun badan
  • menguatkan tulang, gigi dan gusi
  • melindungi sel kulit 
  • menyembuhkan luka dengan cepat

Sangat sesuai untuk kanak-kanak yang ada masalah ini

  • sering demam selesema
  • batuk yang lama
  • alami kulit ekzema atau kulit sensitif
  • sering lelah atau asma

Jadi, mak ayah tak perlu risau lagi.. Chewable Vitamin C ini sangat-sangat membantu atasi masalah anak-anak.

Chewable Vitamin C mudah diambil.. makan ala gula-gula gitu.. 

Anak anda pasti sukakannya.

hihi.. jadi tak hairan la.. ibu-ibu yang rasa loya pun sukanya.. sebab dapat legakan atau hilangkan rasa loya (morning sickness) sebab rasa Chewable Vitamin C best sangat.. masam-masam manis.

Mak ayah boleh makan
Anak-anak pun boleh makan

Inilah gula-gula yang sangat berkhasiat..
Awak mesti dapatkannya untuk keluarga..

sebab Chewable Vitamin C nie sangat istimewa..


Apa yang istimewanya Chewable Vitamin C nie?

  • gula-gula yang ada kelulusan KKM
  • tiada perasa, pewarna tambahan yang tidak bagus untuk kesihatan
  • 100% organik
  • vitamin semualjadi (bukan sintentik)
  • vitamin yang melalui ujian klinikal

Suka????

minat untuk dapatkan sekarang?

boleh terus wasap AIDA 01112909102

Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.



ATAU


8 Ogos 2018

PENGEDAR SHAKLEE MACHANG, KELANTAN

Ogos 08, 2018 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua..

Hai saya Nik Mohamad Hafizi salah seorang pengedar shaklee yang sah dalam Team AuraRJH Family.


Kawasan COD fizie ialah di sekitar machang, kelantan.
Sesiapa yang berada di kawasan fizie boleh terus hubungi fizie untuk dapatkan produk shaklee.


Fizie, saya nak tanya kalau saya beli produk Shaklee.
Bolehkah Saya Menjadi Ahli?

Jawapan saya : mesti la boleh awak.

Yuran Ahli Shaklee cuma RM75.00 sahaja

Dengan menjadi ahli, kita dapat lebih penjimatan sehingga 30% diskaun & terus boleh dapat harga ahli. Sekaligus boleh kembangkan bisnes shaklee anda sendiri dengan bantuan sepenuhnya dari team AuraRJH Family.


Jika anda ingin mendaftar sebagai ahli Shaklee. Anda boleh guna nombor ID Shaklee saya sebagai penaja.

Nama : Nik Mohamad Hafizi
No. ID : 1303469
Whatsapp : 017.956.7101

Susah ke Senang nak daftar ahli ni?


Senang je la. Anda hanya perlu mengisi borang ahli Shaklee di branch Shaklee terdekat atau boleh whatsapp terus saya untuk proses pendaftaran secara online.

Jika anda mahu membuat pesanan shaklee secara Caj Order Delivery (COD) di sekitar machang, kelantan dan seantaranya mengikut jarak kawasan anda. Akan tetapi jika anda malu untuk bertanya dan berjumpa saya.


Anda boleh membuat pembelian secara online. 
Penghantaran dibuat secara pos.

Sebelum penghantaran barang COD, anda wajib jelaskan bayaran terlebih dahulu sebelum barang dihantar. Ini adalah bertujuan untuk memastikan penguna benar-benar serius membeli produk shaklee dan untuk mengelakkan sebarang penipuan.

Produk shaklee dijamin 100% selamat sampai ke tangan anda.

Jika tidak? jaminan 100% wang dikembalikan.

Jadi untuk khidmat COD. Anda boleh whatsapp saya bila-bila masa sebelum hari penghantaran barang.

Untuk luar kawasan COD macamana? jangan risau.. saya tetap buat penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia. 

Untuk info lanjut? Boleh terus tanya fizie ok!


Pengedar Vivix Shaklee Kelantan
Pengedar Vivix Shaklee Machang
Pengedar Shaklee Machang
Pengedar Shaklee Kelantan
Pengedar Sah Shaklee Malaysia 

5 Ogos 2018

Ahli Shaklee : Cara Untuk Login Portal Shaklee2u

Ogos 05, 2018 0 Comments
Saya BARU daftar ahli shaklee..
Boleh saya tahu cara untuk login Portal Shaklee2u?

Ok jangan ke mana-mana tau..

Baca sampai habis ok! hihi

Alhamdulillah.. mula-mula aida nak ucapkan TAHNIAH dan SELAMAT DATANG kepada ahli shaklee yang baru sahaja mendaftar ahli shaklee yang sah.

Anda sudah buat pilihan yang BIJAK

Demi masa depan anda dan keluarga

Bagus! ^_^

Sebelum kita tahu cara untuk login portal Shaklee2u. kita perlu tahu apa itu Shaklee2u.

Apa Itu Shaklee2u?


Shaklee2u adalah portal khas untuk member login atau ahli shaklee untuk login masuk ke akaun pengedar shaklee masing-masing.

Dah tahu? Ok... jom kita belajar cara untuk login portal shaklee2u dengan sangat mudah..


Ikuti langkah untuk login portal shaklee2u di bawah:


1. Masuk ke laman web : https://www.shaklee2u.com.my
2. Masukkan nombor ID shaklee dan password anda
3. Klik SUBMIT



Selesai SUBMIT akan keluar macam di bawah ini.



Ini antara maklumat yang disediakan dalam shaklee2u
  • Member message
  • Genealogy Inquiry
  • Bonus Inquiry
  • UV Transfer
  • Online Enrollment
  • Shopping 
  • MY Account 
  • Calendar
  • Resource Center
  • eSell

Dengan adanya Shaklee2u nie, kita lebih mudah untuk buat pesanan atas talian dan daftarkan ahli baru dengan hanya dihujung jari. (klik klik dah setel) bestkan portal Shaklee2u nie kan..

Selain tu, kita juga dapat info-info terkini dari shaklee setiap bulan. 

dan bukan tu je.. eSell juga disediakan untuk memudahkan pelanggan shaklee membuat pembelian online terus ke Shaklee HQ..

Syok? memang la syok!

tapi ini baru permulaan.. untuk info lebih detail lagi.. mestilah kena daftar ahli shaklee sekarang..

BELUM DAFTAR AHLI SHAKLEE?

nak join ahli shaklee bawah susul galur AuraRJH family.
boleh terus whatsapp AIDA 01112909102

SELAMAT BERSHAKLEE (^_^)

2 Ogos 2018

Cara Atasi Masalah Keputihan Dengan Cepat Dan Berkesan

Ogos 02, 2018 0 Comments
Puan ada masalah keputihan?

Tak tahan lagi dengan masalah keputihan ini.. nak solat pun tak selesa.. kena tukar pek la.. kena itu kena ini... huhu.. rimas.. bosan dengan keputihan teruk nie...

Ok puan, ini adalah cara atasi masalah keputihan yang wajib puan tahu..

Yang paling penting, aktiviti harian kita tidak lagi terganggu sebab nak buat kerja pun rasa tak selesa dengan bau, kegatalan, dan lendir yang tidak menyenangkan kita.

Oleh itu, jom kita jaga rahim kita.. agar rahim kita kembali sihat.. badan pun tidak lagi rasa sakit-sakit akibat jangkitan kumam..

Baiklah saya perkenalkan puan dengan set keputihan shaklee

Set keputihan shaklee ini ada 4 vitamin yang boleh kita amalkan iaitu


VIVIX - utk baiki dan jaga sel dalaman kita (rahim lebih sihat)
ALFALFA - utk neuralkan asid
VITAMIN C - utk matikan kuman (anti-kuman)
GARLIC - utk antibiotik semulajadi


INI PENGALAMAN PENGGUNA SHAKLEE BERJAYA ATASI MASALAH KEPUTIHAN



Untuk info lanjut boleh terus wasap 01112909102


Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.



ATAU


23 Julai 2018

Cara Berkesan Untuk Rendahkan Kolesterol

Julai 23, 2018 0 Comments

Ini pengalaman pesakit kolesterol tinggi.

Sukar dibayangkan perasaannya..

rasa happy tu tak boleh nak cerita.. suka sangat-sangat dapat bantu mereka. pesakit kolesterol tinggi yang berjaya turunkan paras kolesterol tinggi.

alhamdulillah paras kolesterol menurun selepas 6 bulan mengamalkan OmegaGuard & Phytocol ST.

Testimoni Set Kolesterol

Paras kolestrol menurun selepas 6 bulan mengamalkan OmegaGuard & Phytocol ST (Set Kolestrol Shaklee). Selain makan vitamin shaklee, beliau juga jaga pemakanan dan bersenam. Beliau juga ambil cuka tin dan minyak zaitun


Fungsi OMEGAGUARD - bantu untuk turunkan paras kolesterol tinggi yang sudah berada dalam badan. Omega juga bertindak keluarkan kolesterol dalam badan untuk menjaga kesihatan jantung.

Fungsi PHYTOCOL ST - bantu untuk kawal badan dari menyerap kolesterol. bila kita makan phytocol, badan kita dapat kawal lebih awal daripada kolesterol terus diserap masuk ke dalam badan.


Minat untuk dapatkan set kolesterol shaklee?

Boleh terus klik    WHATSAPP AIDA   

Atau boleh membuat pembelian secara online menggunakan kad kredit/ debit



22 Julai 2018

4 Tanda Kanser Usus Tanpa Kita Sedar

Julai 22, 2018 0 Comments
Kanser Usus muncul tanpa disedari...

Jika kita sudah rasa sakit perut.. tahap kanser usus sudah kritikal..

Sangat ngeri bila aida dengar apa yang Doktor Ismail cerita pasal kanser usus..



Kanser usus ialah pertumbuhan sel tidak normal dan tidak terkawal dalam usus besar yang bermula dengan pembentukan polip (ketulan kecil), membesar menjadi tumor dan akhirnya berubah kepada kanser.

Kanser usus sangat berisiko kepada kaum lelaki.

Jadi... jom kita ketahui tanda kanser usus tanpa kita sedar ialah

1. Berak berdarah
2. Hilang berat badan (tiba-tiba je berat turun cepat)
3. Warna najis berubah (bercampur darah atau lendir)
4. Kekerapan berak itu berulang-ulang setiap hari (berak normal sekali sehari)


TOPIK KESIHATAN | "Kanser Kolon & Rektum" oleh Ybhg Datuk Dr Ismail Sagap, 
Pakar Pembedahan Kolorektal merangkap Pengarah Perubatan Pusat Pakar UKM.


Antara punca berlaku KANSER USUS ialah makanan yang kita ambil setiap hari tak seimbang, kurang bersenam dan merokok.

keratan akhbar berita minggu 

Bagaimana cara untuk merawat kanser usus?


Ada pelbagai cara untuk rawat kanser yang dijalankan oleh pihak hospital. Bagi selamatkan pesakit kanser terus berjuang untuk hidup lebih sihat.

Tapi untuk pesakit kanser pulih sepenuhnya itu bergantung kepada tahap kanser yang dialami pesakit.

kuatkan semangatmu

jangan stop untuk serah pada takdir je..

Setiap penyakit pasti ada penawarnya..

ini saya kenalkan dengan rawatan alternetif terbaik dari shaklee

SATU SUDU SETIAP HARI



Mampu CEGAH KANSER dan pelbagai lagi penyakit kronik.


Apa keistimewaan VIVIX SHAKLEE?


1) Memperbaiki DNA :

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat.

Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.


2) Memperbaiki Tenaga Sel :

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel.

Vivix membantu menguatkan sel tubuh dan bantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.


Semakin hari badan kita semakin meningkat usia kita.. jika tidak dijaga dari awal/ sekarang...

Semakin laaa rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.

Vivix membantu mengembalikan keremajaan kita hingga ke tahap sel DNA (Awet Muda Gitu)

Jadi apa tunggu lagi? Dapatkan sekarang utk hidup lebih sihat.

Sihat itu kekayaan yang tiada nilai ganti dgn WANG..huhu..


Ini Pesakit Kanser Yang Amalkan VIVIX SHAKLEE









Ingin dapatkan vivix shaklee?

Klik Di Sini - AIDA 01112909102

Follow Us @aurarjh_byaida