18 Oktober 2018

Muka Breakout Teruk? Cara Atasi Kulit Breakout Paling Berkesan

Oktober 18, 2018 0 Comments
Kulit muka breakout teruk memang stress!

Rasa semua benda tak kena.. aida pun pernah alami masalah sama muka breakout teruk sebab tukar produk di pasaran yang menjanjikan kejelitaan..

akhirnya... janji kosong.. kulit muka jadi semakin sensitif dan muka breakout teruk!


Tapi Allah temukan aida dengan produk semulajadi dari vitamin.. Klik di sini untuk ikuti kisah aida selanjutnya 

syukur tak terhingga.. alhamdulillah..


Jom kita ikuti kisah nija pula...


Kisah muka breakout teruk saya tahun lepas betul-betul jadi pengajaran!

Hormonal muka breakout teruk jadi makin teruk bila saya ‘kacau’ jerawat yang tumbuh sampai ‘beranakkan’ jerawat baru yang kemerahan, bengkak dan sakit. Sampai penuh di pipi kiri kanan. Kulit pula jadi kusam, makin berminyak sebab pori membesar.

Saya rasa down and confidence level menurun bila jumpa orang.

Teringat shaklee effect pertama saya dulu, vitamin C bantu saya kecutkan jerawat beberapa hari sebelum convo dan terbaca juga vitamin C boleh bantu kurangkan keradangan dan cepatkan penyembuhan luka.


Sebab itu saya mulakan misi atasi muka breakout teruk bermula 1/8/2017 dan ambil vitamin C Shaklee tanpa fail setiap hari. Apa kebaikan vitamin c?

Alhamdulillah syukur betul dengan keadaan kulit sekarang.

Ini peluang Tuhan bagi supaya lepas ni lebih menjaga kulit muka. Jangan malas! Kulit muka pun amanah untuk kita kan..

Saya akan sentiasa tanpa jemu share shaklee effect saya ni pada orang. Pada yang sedang hadapi muka breakout teruk, jangan give up!

Jom dapatkan vitamin shaklee anda sekarang..

Untuk pesanan boleh terus whatsapp AIDA 01112909102

Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.




Nak lagi maklum balas pengguna tegar vitamin c shaklee?

Jom tengok nie..






NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.

17 Oktober 2018

Cara Rawat Slip Disc Secara Berkesan Dengan Shaklee

Oktober 17, 2018 0 Comments

Alhamdulillah.. Dayang sembuh dari sakit slip disc..

Dayang seorang yang aktif. Sebagai seorang guru, punya ketinggian 143 dan bertubuh kecil, sangatlah senang untuk berlari, melompat dan bergerak ke sana sini bersama anak anak murid yang turut aktif bersama dalam beraktiviti perkhemahan

2014 adalah tahun yang paling tragis pernah Dayang alami. Di mana, Dayang telah diagnosis slip disc minor pada tulang T3 hingga L5

Ia bermula dengan aktiviti perkhemahan perdana di.sekolah. Masa itu, pelajar sedang mengumpulkan khemah untuk dijemur di kawasan tapak perhimpunan

Mereka hanya biarkan sahaja khemah yang masih terbungkus rapi tanpa.membentangkannya

Apalagi, tanpa membuang masa, cergas sahaja Dayang dan 3 orang pelajar lelaki (yang ketika itu, guru lelaki hanya melihat gelagat kami tanpa memberikan bantuan) untuk meleraikan semua ikatan dan bentang khemah tengah panas

Mahu juga dekat 2 jam kami bertungkuslumus menyiapkannya

Bukan setakat, bentang sahaja, malah dalam jam4 kemudiannya, kami punggah kembali khemah, gulung dan ikat rapi untuk diagihkan pula kepada 400 pelajar yang telah dibahagikan ke beberapa kumpulan

Bayangkan, 80 khemah tadi, sebenarnya seberat 5 kg kami angkut pula ke padang berulang alik

Bukan tiada pelajar, mereka ketika itu sedang dalam LDK di dewan

Belakang amat sakit, tapi Dayang tetap teruskan kerja

Sebelah malamnya pula, oleh kerana ketika itu, hanya Dayang seorang sahaja guru penasihat pengakap ketika itu, makanya Dayang terpaksa berulang alik ke bilik kelas di tingkat satu dan surau untuk memantau ahli.pasukan

Kaki, kalo nak dikatakan sado, rasanya malam itu sudah pasti Dayang sudah boleh rasa betapa lenguhnya ulangalik tidak berhenti

4hari 3malam berlangsung program, alhamdulillah, pasukan Dayang berjaya mendapat tempat pertama dan Dayang menerima anugerah guru paling aktif dalam pasukan

Rupanya kepenatan tersebut tidak berakhir di situ, satu pagi ketika bangun subuh, tulang belakang terasa bergetar dan pedih sangat

Kaki kanan hampir tidak dapat digerakkan, malah sebelah anggota seperti kebas

Apabila berdiri sakit itu reda, bila duduk, Allahu Akbar....sakitnya hingga ke tulang sulbi

Suami sarankan agar ke poliklinik, sampai sana tiada perkhidmatan xray dan hanya diberi painkiller

Kesan ubat hanya sementara, 4 jam kemudian, sakitnya hingga tidak dapat tidur. Suami juga turut menangis melihat keadaan saya yang hanya mundar mandir dalam bilik mencari keselesaan

Walau mengantuk, Dayang tetap tidak baring atau duduk lama. Mengerang dan menangislah Dayang menahan kesakitan

3hari menunggu suami cuti, suami bawa berurut. Bukannya sihat tapi makin bertambah sakit. Terasa semua urat tegang

Kemudian, suami ajak pula pergi jumpa pakar xray yang dicadangkan doktor poliklinik tempohari

Maka, di sanalah Dayang temui jawapan. SLIP DISC MINOR yang mana tulang Dayang sedang menghimpit saraf otot kaki kanan. Pakar cadangkan Dayang MRI scan lagi di hospital kerajaan

Kali ini Dayang tekad, tidak mahu makan ubat. Mahu cari suplemen pula

Sebelum itu, Dayang berjumpa tabib cina untuk terapi. Saranan tabib, Dayang kena elakkan minum dan makan makanan yang berais serta duduk dalam postur yang baik

3hari lepas bertemu beliau, kebas di kaki mulai surut

Kemudian, Dayang ambil ostematrix mengikut dose tinggi (atas saranan kawan yang sekarang mentor saya) tiap malam dan pagi 4biji sehari

6bulan dalam proses penyembuhan, kawan perkenalkan vivix, sirap tonik yang telah merubah 360 darjah persepsi terhadap makanan tambahan

Kini, Dayang sudah boleh bersukan kembali walau masih belum sepenuhnya sembuh

Vivix kini jadi minuman wajib tiap pagi untuk Dayang kekal cergas sepanjang hari bertugas

Dan ostematrix kekal TEMAN TRAVEL saya kemana mana


jika anda juga alami sakit slip disc, boleh segera dapatkan vivix dan ostematrix ini..


Di bawah ini set lengkap slip disc shaklee..


Vitamin yang sesuai untuk sakit slip disc ialah OmegaGuard, Vivix dan Ostematrix..

OmegaGuard
  • ia bantu kurangkan keradangan kerana sakit sendi dan kurangkan degradasi tulang.
  • omega 3 bagus diambil sebab ia anti-inflamasi yang baik.

Vivix
  • anti-petuaan yang bantu menjaga keanjalan struktur disc tulang belakang dan kurangkan risiko slipped disc.
  • vivix juga bantu beri sokongan pada sendi dan badan untuk kesihatan yang lebih baik dengan keperluan nutrisi penting yang dibekalkan dalam sebotol vivix.

Ostematrix
  • dalam ostematrix kaya dengan kalsium, magnesium serta pelbagai vitamin dan mineral lain yang penting untuk kesihatan tulang kita.
  • dengan pengambilan ostematrix (terkenal dengan vitamin kalsium)yang cukup mampu memastikan tulang lebih kuat dan padat
  • ostematrix juga penting untuk menjaga kesihatan otot dan ligamen
  • ostematrix dilengkapi Vitamin D yang membantu penyerapan kalsium lebih cekap dan untuk pertumbuhan tulang lebih sihat.

Minat untuk buat pesanan set slip dics shaklee ini?

Boleh terus whatsapp AIDA 01112909102

Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.



9 Oktober 2018

Cara Atasi Masalah Kaki Kejang Dan Letih Lesu

Oktober 09, 2018 0 Comments
Tubuh badan tak bermaya..

Sering letih lesu..

Semua nie menganggu kerja-kerja harian kita..

Mana nak urus kerja rumahtangga

Mana nak urus kerja pejabat lagi

Stress!!!!

Nak sihat kuat macam abang sado nie???


Aida pasti kita semua nak tampil lebih cergas dan bertenaga dan tiada lagi masalah-masalah sakit-sakit sendi lutut, sakit-sakit urat, sakit-sakit badan, dan sering letih lesu tidak bermaya.

Aida tak suka badan macam nie..



tapi tapi sekarang aida tak perlu risau lagi sebab aida dah jumpa penyelesaian masalah letih lesu tak bermaya nie. 

Alhamdulillah..

Aida dah jumpa suplemen yang sangat-sangat berkesan.

Seorang kawan telah berkongsi pengalaman beliau (Ali bukan nama sebenar) 

Ali : Beza sangat bila tak ambil dengan ambil suplemen nie, pandu kereta jauh-jauh pun kaki tak krem (kaki kejang).

Suka!

mestilah suka.. siapa yang nak pandu kereta jauh-jauh tu memang sangat-sangat membantu la untuk kita ambil suplemen nie..


Apa suplemen tu?

Tara! apa yang Ali ambil ialah Ostematrix dan Coq-Trol plus
dan inilah testimoni sebenarnya..



Apa kebaikan Coq-Trol Plus?
  • memberi tenaga berpanjangan
  • meningkatkan kesuburan
  • menjaga kesihatan jantung
  • menguatkan daya ingatan
  • memberi keremajaan semulajadi (awet muda)

Apa kebaikan Ostematrix?
  • bantu hilangkan kaki kejang
  • bantu hilangkan sakit sendi lutut
  • bantu hilangkan sembelit teruk
  • bantu pulihkan tulang retak/patah
  • bantu halang risiko osteoporosis

*Coq-Trol dan Ostematrix sesuai diambil oleh lelaki dan perempuan..


Ingin dapatkan Coq-Trol dan Ostematrix ini?

Boleh terus whatsapp saya AIDA 01112909102

Malu Nak Tanya Aida. Boleh Buat Pembelian Online.




NAK MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dengan modal rendah, mampu menambah pendapatan dengan untung runcit + bonus tunai setiap bulan dan pelbagai lagi kelebihan ahli shaklee.

Jom sertai AuraRJH Family bersama saya. Dengan bimbingan tanpa putus. "Percaya Sebelum Berjaya, Cari Peluang, Usah Beralasan" InsyaAllah anda adalah Leaders Shaklee yang kami cari.

30 September 2018

Jalan-jalan di Pasar Taba, Thailand

September 30, 2018 0 Comments
Jalan-jalan cari makan!

hihi.. syok jugak pergi pasar taba, thailand nie..

kalau dulu pergi sebab nak ambil stok mangga untuk gerai Jus Mangga Jeliro..

kali nie aida pergi dengan suami untuk jalan-jalan cari makan dan jalan-jalan shopping durian!

harga durian kat sana lebih kurang sama di kelantan.

kena pandai tawar menawar je la..

jarang2 sekali lepah angin selepas setahun lebih tak jejak sana.

ambil mood angin nak v koho semangat kijo

kita nie memang hidup tak leh sepenuhnyo kijo

klu buleh.. kito g la tubik segar angin dari rutin harian sek kito..

baru lah ada banyak sikit idea nak kijo keras pahnie

tambah2 derak dgn toklaki syg..

buleh 2 helai tudung baru.. terima kasih 😊 abe Hamdan Mutalib mula2 buwi banyak lagi.. mas mas pun jadi la..hahaha..


dalam jalan2 g berderak tu, sapa jah dumah.

tak kabar ada cust wasap nak order lecithin

masuk repeat order lecithin pulak

alo laaa.. koho tamboh suko ambo..molek benar laaa.. gitu gak..

ambo koho suko.. alhamdulillah syukur sgt2.. dari rezeki kecil nie.. mana tahu esok ada cust oda 14 botol vivix. Kun fayakun. Amin..

alhamdulillah

memang perasan klu hati kita rasa tenang nak buat gapo2 kijo, rezeki memang mudah masuk, tambah2 klu kte buat mudah baso dengan ore lain.

tak kiro la kita buat banyak ko sikit, asalkan kita buat kijo ikhlas, Allah akan limpahkan rezeki.

sebab DIA maha kaya.. dia buwi ko ore hok dia nak, dia tahu tahap kemampuan diri kita.



dan

hari nie pulak dpt berito bonus masuk

koho berdaba daba ambo suko

demo sero nak gaji tengoh bulan jugak?

mari sek kita ramai2 nego shaklee

modal mula 75ya jah

buleh wasap aida selaluhhh deh


29 September 2018

Set Jerawat Khas Untuk Kulit Berminyak Teruk

September 29, 2018 0 Comments
Jerawat teruk!

Resdung teruk!

Dah cuba macam-macam produk tapi hasilnya memang kecewa!

Ok hari ini saya kenalkan dengan set jerawat + set resdung yang boleh di ambil oleh lelaki dan wanita. 

Set ini khas untuk mereka yang mengalami masalah kulit berminyak teruk.


Minat untuk dapatkan set jerawat khas untuk kulit berminyak teruk ini?

Boleh terus whatsapp saya AIDA 01112909102

28 September 2018

RESEPI: Kek Coklat Karamel Sukatan Cawan

September 28, 2018 0 Comments
Aida dapat resepi kek coklat karamel nie dari facebook tapi lupa siapa yang share tapi boleh la nak cuba lepas nie. Ok letak sini dulu resepinya. ada masa kita buat ok!

Di sini aida tak dapat bagi komen sebab belum cuba lagi..huhu

Tapi dari hasil gambar cik yuyi nie memang buat aida terpikat hati nak simpan resepi kek coklat karamel nie, tambahan pulak resepi sukatan cawan, bertambah-tambah like aida kasi cik yuyi..hihi

ok di bawah resepi kek coklat karmel by yuyi ok!




RESEPI KEK COKLAT KARAMEL SUKATAN CAWAN
kredit Yuyi Nur Iman

2 sudu besar gula dicairkan dalam loyang atas api yang perlahan...ratakan dipermukaan loyang...sejukkan..

Karamel
1 cawan susu pekat
1 cawan susu cair
3 biji kuning telur
Sedikit esen vanila...
*putar sampai sebati...lepas tu tuang dalam loyang td...kukus dlm 20-25 minit....sejukkan


Lapisan kek coklat
1 cwn susu pekat
1 cwn susu cair
1 cwn minyak masak
1 cawan gula
1 cawan serbuk koko..
*masukkan dalam periuk....kacau hingga sebati di atas api yg perlahan...3-4 minit..

4 biji telur di bland...

1 cwn tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
*bahan2 ni kena ayak

Masukkan bahan yang diayak ke dalam adunan coklat...
selang seli dengan telur...kacau hingga sebati...
tuang atas karamel (guna senduk)....
kukus 45minit-60 minit...

Nak tahu dah masak ke tak kek tu
u all cucuk dengan lidi... kalau tak melekat dah masak la tu...


selamat memcuba! (^_^)

Follow Us @aurarjh_byaida