7 Mac 2016

# ESP

Kenapa ESP Kaya Dengan Protein???


Setiap kali memasak makanan kegemaran pasti kita gunakan suhu tinggi untuk dapatkan rasa yang enak dan mengenyangkan. Tapi tahukah anda? segala khasiat seperti protein akan terhapus pada suhu tinggi. Sebagai contohnya dalam 100g daging yang kita makan, mungkin cuma ada 10g saja kandungan protein yang ada. Selebihnya “hampas”.


KENAPA MENJADI HAMPAS? 
Sebab makanan yang kaya protein sekalipun akan hilang kandungan protin apabila dimasak. Ini kerana, protin akan musnah dalam suhu yg tinggi, lebih-lebih lagi pada suhu makanan dimasak.
Dan kalau masih ada pun sisa baki protein dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam & diserap oleh badan. Sebab tu dah banyak makan ikan, ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko tak cukup protein dalam badan.

Tapi, protein dalam ESP tak musnah. Kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protein di dalamnya kekal berkualiti & kekal berkesan pada tubuh.

Jadi buat pilihan yang tepat (^_^)
Pilihlah ESP shaklee untuk dapat sumber protein yang sangat-sangat diperlukan tubun badan kita.
INGIN
Dapatkan ESP Shaklee Lebih Cepat Lagi Pantas??

Saya nak harga diskaun shaklee sehingga 25%
Jom Sihat Cergas Ceria Cantik Jelita Semulajadi Lagi Selamat Bersama Shaklee 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*

Tiada ulasan:

Pelawat RJH

Follow Us @aurarjh_byaida