11 Februari 2017

# Alfalfa Complex # B-Complex

Bahaya Meroyan? Apa patut saya buat?

Meroyan atau rayan (juga dikenali dikalangan ahli perubatan sebagai Postpartum depression - PPD) merupakan satu bentuk kemurungan klinikal (clinical depression) yang menjejaskan wanita selepas melahirkan anak. 
Sebab tu la.. orang tua-tua dulu pesan kalau lepas bersalin kena berpantang elok2 jangan main redah je.. Makan kena jaga.. Sebab nutrisi selepas melahirkan anak sangat penting bagi mengelakkan meroyan.
  • Jangan stress
  • Suami kena tolong isteri
  • Kena mengurut
  • Kena bersiap badan 
  • Tak boleh sedih-sedih
  • Tak boleh buat kerja berat

Tak boleh itu, Tak boleh ini... Pendek kata kena duk diam2 jaga bayi je..hihi.. mak aii panjang pulak celoteh aida nie kan.. baiklah.. camana nak dapat nutrisi lengkap nie? Alhamdulillah di Shaklee ada set postnatal/ set bersalin yang lengkap utk ibu2 selepas melahirkan bayi comel mereka.  
Antara suplemennya ialah ESP, Vita C, Vitalea, B Complex, Ostematrix, Alfalfa, dan Omegaguard.. Apa FUNGSINYA?   Jom kita bongkarrr.. macam misteri-misteri je kan..hahaha.. Ok jom baca lagi.

ESP - membantu memberikan tenaga dan memekatkan susu ibu dalam penghasilan susu utk keperluan bayi agar lebih sihat.Ia jugak memberikan tekstur kulit yang cantik kepada ibu dan bayi. Menghilangkan strecthmark sekaligus mengurangkan masalah keguguran rambut ibu.

Vita C - membantu mempercepatkan proses pemulihan luka bersalin (luka cepat kering) dan hilangkan parut jahitan bersalin secara semulajadi. sekaligus mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Vitalea - membantu menyokong jangka hayat hati, usus, mata dam beri tenaga kepada ibu. Multivitamin yang kaya dgn 23 MINERAL & VITAMIN yg perlu utk lengkapkan nutrisi yg kurang sewaktu berpantang dan menyusu. Ia jugak mengandungi iron yg berfungsi utk menghasilkan sel-sel darah merah utk mengantikan darah yang hilang sewaktu bersalin

B Complex - membantu mengurangkan stress ibu yang akan berubah ke alam keibuan bagi ringgankan tekanan yang bakal dilaluinya.

Ostematrix - membantu bekalkan kalsium secukupnya utk ibu dan bayi.. selain tu, membantu masalah sembelit ketika bepantang (sembelit memang perit sgt2) dan bantu legakan sakit2 badan mengurut..hihi

Alfalfa Complex - membantu membuang angin dalam badan, membanyakkan susu badan ibu sekaligus mengetatkan kembali keintiman..Opps! membaiki dalaman wanita gitu..

Omega Guard - membantu kembalikan berat badan ideal ibu secara selamat tanpa menganggu penghasilan susu ibu kerana Omega mengandungi DHA & EPA yang membantu perkembangan MINDA BAYI..
Set postnatal/ set bersalin/ set berpantang ini boleh digunakan terus selama 4-6 bulan untuk membantu proses penyusuan bayi anda.

Sebarang pertanyaan, pesanan dan konsultasi produk boleh terus whatsapp saya di 01112909102 atau email ke edaana696@gmail.com

Love,


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

> Assalammualaikum wbt
> Sila tinggalkan komen anda di bawah (^_^)
> Komen satu pun jadilah..hihi

Follow Me

Follow Us @aurarjh_byaida