24 Januari 2017

# Awal Perniagaan # bisnes modal rendah

Permulaan Dalam Dunia Bisnes Online

Pada awalnya Aida hanya utk suka suka je berniaga online.  Sambil-sambil tu dapat tambah duit poket kan..hihi.. Malu? memang tak dinafikan aida sangat malu untuk post hal2 bisnes.. tapi tetap buat jugak! buat jugak!

Aida bermula dengan bisnes dropship (kain, bag, kek, jubah, maajun) ia sangat berbeza dengan shaklee. Sebagai contoh harga ahli shaklee untuk rank pengedar biasa hingga ke rank master tertinggi adalah harga sama. Jika pengedar biasa beli suplemen A pada harga RM50, maka master pun beli suplemen A pada harga RM50 juga. Adil kan? Tidak seperti agen lain harganya sangat beza. Perasan tak? Sebab itulah sehingga sekarang aida tetap setia dengan bisnes shaklee. Nak tahu lagi KENAPA PILIH SHAKLEE?

Kenapa setia? sebab jatuh hati sampai terguling-guling (over bebenor kan..haha) dengan shaklee sampai tak tahu ke berapa kali dah.. memang banyak perkara berlaku untuk kenal erti dunia berniaga online. Dari sekecil-kecil perkara sehingga sebesar-besar masalah dihadapi jua dengan pelbagai cara. Walau apa pun yang berlaku,  itu semua mematangkan bisnes dan Allah tahu kemampuan hambaNYA.

Kepada anda yang baru berjinak-jinak untuk berniaga online tu jangan mudah mengalah jika post anda tiada seorang pun like dan komen. Kebiasaannya pelanggan suka memerhati dari jauh (sebab cust suka tengok2 dulu apa yang best pasal kita) dan jika mereka nak barang baru diorang cari kita untuk order apa semua.

Oleh itu, anda jangan putus asa! usahakan bisnes anda bersungguh-sungguh sehingga berjaya. Jangan separuh jalan ok! Lakukannya secara konsisten. InsyaAllah bisnes anda terus berjaya dan terus berjaya. Aida doakan anda semua sentiasa beranikan diri (buang sedikit rasa malu) untuk berniaga cari rezeki yang halal.

Nak tahu bisnes apa yang paling best! (^_^)
Tentulah SHAKLEE sebab saya tak perlukan modal tinggi..


Sebelum aida cerita pasal modalnya.. kita kena tahu syarat-syarat wajib untuk daftar ahli shaklee.. apakah syarat-syaratnya?

Syarat untuk daftar ahli shaklee ialah:

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun ke atas
  • Ada smartphone dan internet
  • Rajin dan suka belajar benda baru 
  • Bercita-cita ingin menjadi bisnes leader yang berjaya
  • Ikuti teknik marketing yang upline/mentor beritahu untuk lebih cepat berjaya


Apa Yang Wajib Tahu Tentang shaklee?

  • Shaklee adalah syarikat yang sangat kukuh sudah 60 tahun di pasaran
  • Shaklee boleh diwarisi hingga ke anak cucu
  • Produk sangat berkualiti tinggi
  • Shaklee jalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun
  • Potensi repeat order produk shaklee sangat tinggi 
  • Dalam bisnes shaklee ada sistem mudah untuk berjaya
  • Dalam bisnes shaklee ada mentor dan team bisnes yang akan support
  • Paling best shaklee ada slip gaji setiap bulan tau
  • Kita tidak dipaksa untuk simpan stok (jadi kalau xde modal tak perlu simpan stok)
  • Jika ada pesanan dari pelanggan baru kita order dengan shaklee. 
  • Bisnes shaklee ala ala bisnes dropship je
  • Bisnes shaklee boleh dibuat secara online di Facebook or Instagram dan offline (promo kat jiran, rakan lama / baru dan keluarga terdekat kita.


Nak tahu apa yang lagi best pasal shaklee...

  • Dapat ilmu bisnes JUTAWAN dalam group eksklusif bisnes AuraRJH
  • Dapat untung runcit dari 15% - 33%
  • Dapat cash bonus iaitu wang tunai bulanan dari 5% hingga 21%
  • Dapat slip gaji utk mohon loan rumah, kereta dan macam lagi
  • Dapat bonus leadership iaitu wang tunai khas untuk mentor yang berkepimpinan
  • Dapat car bonus iaitu wang tunai untuk membeli kereta, rumah dll
  • Dapat convention bonus iaitu percutian percuma tajaan shaklee 100%


Kelebihan anda jika sertai ahli shaklee bersama Aida

  • Boleh tahu teknik close sales cust
  • Boleh tahu teknik berkesan utk naikkan follower ig
  • Boleh tahu teknik percaya sebelum berjaya dlm bisnes
  • Boleh tahu teknik asas buat blogger
  • Boleh tahu teknik vision board yang betul
  • Boleh tahu teknik iklan di facebook yang berkesan

Dan banyak lagi..

Semua kelas ini dibuat secara online melalui group khas facebook, telegram dan whatsapp (personal dan team group) dan kelas offline boleh jumpa aida terus ya.

Ok sekarang kita kena tahu cara untuk sertai shaklee.


Ada 2 Cara Daftar Ahli Shaklee iaitu:

(Pilih Salah Satu Sahaja)

CARA #1  Bayar Yuran Ahli Shaklee (yuran tak sampai RM100 pun tau)

Yuran Ahli Shaklee cuma RM75.00 untuk Seluruh Malaysia (anda tidak dipaksa untuk simpan stok atau beli produk)

CARA #2  Yuran Ahli Shaklee PERCUMA, Bagaimana tu aida? 

Awak diberi peluang untuk DAFTAR PERCUMA (jimat sebanyak RM75.00) apabila awak kumpul-kumpul pesanan terlebih dahulu dan buat pembelian produk shaklee 200UV point/ beli 2 botol Vivix (anggaran RM700+) dalam satu resit. 

Selesai pembelian secara AUTOMATIK awak layak daftar shaklee percuma dan dapat  cash back bonus 5% (anggaran RM30+) untuk bulan hadapan. Duit bonus nie dimasukkan terus dalam akaun bank awak sendiri.

TAHUKAH ANDA?  Shaklee telah melaksanakan Pengaktifan Yuran Tahunan dalam bentuk E-VOUCHER RM30 yang boleh ditebusguna semula (anda boleh guna e-voucher untuk membeli produk shaklee) Atau Pengaktifan Yuran Tahunan Secara PERCUMA apabila anda membuat pembelian 200UV point dalam satu resit. Tujuan Yuran Tahunan adalah untuk memudahkan shaklee mengemaskini data ahli shaklee setiap tahun.

Jadi apa tunggu lagi? 

Minat jana pendapatan dengan shaklee sekarang?  
Sila klik di JOIN NOW untuk whatsapp aida.
 Taip Saya Nak Daftar Shaklee hantar ke 01112909102


Mendaftar dengan group kami tak kan sama dengan group lain. 


Minat daftar ahli shaklee bawah bimbingan AuraRJH family boleh terus hubungi saya AIDA 01112909102


Bacaan Lanjut: Anak Sembuh Kanser Limfoma Tahap 4



Paling syok! kitorang dah macam adik beradik dan tidak sombong langsung untuk kongsi ilmu bisnes pada semua ahli shaklee bawah bimbingan kami.

Sporting lagi cik cik suami siap buat video untuk support bini diorang..hihi.. Ok jom kita tengok video diorang tentang rahsia RM50K dari  geng suami aku sayang bini. hihi
Rahsia RM50,000 Shaklee by Geng Aku Sayang Bini from iReach HD on Vimeo.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(^_^) Selamat datang dan terima kasih kerana menjadi pelawat setia blog Rahsia Jelita Hawa. moga-moga sentiasa sihat happy bahagia bersama keluarga tersayang (^_^)

Follow Us @aurarjh_byaida