20 Disember 2017

# Polifenol # Vivix

Jaga Tahap Glukosa Dalam Darah - Polifenol Sangat Membantu

Masih tertanya-tanya? apa itu polifenol?

Jom ketahuinya lagi..

Polifenol adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan, memberi mereka warna sambil melindungi mereka daripada penyakit. Mereka memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan dan kesejahteraan badan kita, melindungi sel-sel dalam tubuh kita dari kerosakan radikal bebas termasuk mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat.

Tahukah anda? ; Polifenol didapati paling banyak dalam tumbuhan berwarna gelap seperti anggur dan elderberry. Polifenol ini boleh diperoleh dalam benih dan kulit buahnya sahaja.


Bagaimana Polifenol bantu mengekalkan tahap glukosa dalam darah agar sentiasa lebih sihat?

Tahap glukosa darah bergantung kepada apa dan banyak mana kita makan, serta bagaimana badan kita menghasilkan dan menggunakan insulin, yang mengangkut glukosa ke dalam sel anda.

Tahap glukosa darah yang lebih sihat adalah semakin rendah risiko anda mengalami penyakit sindrom metabolik seperti diabetes (kencing manis)

Kajian klinikal terkini menunjukkan bahawa polifenol mungkin mempunyai potensi untuk mengekalkan tahap glukosa yang sihat dengan:
 • Mengawalselia penyerapan glukosa. 1,2
 • Meningkatkan kepekaan insulin. 3
 • Merangsang rembesan insulin awal. 4,5
 • Memperbaiki kerosakan glukosa. 5,6


Sumber dari:
 1. Pandey KB and Rizvi SI. 2009. Plant polyphenols as dietary antioxidants in human health and diseases. Oxid Med Cell Longev. Nov-Dec; 2(5): 270–278. 
 2. Williamson G. 2013. Possible effects of dietary polyphenols on sugar absorption and digestion. Mol Nutr Food Res Jan;57(1):48-57. 
 3. Akpene EB et al. 2006. Muscadine grape products intake, diet and blood constituents of non-diabetic and type 2 diabetic subjects. Nutrition Journal. Vol 22, Issues 11-12, Pages 1137–1145 
 4. Nyambe SH and Williamson G. 2016. Polyphenol and fiber-rich dried fruits with green tea attenuate starch-derived postprandial blood glucose and insulin: a randomized, controlled, single blind, cross-over intervention. Br J Nutr 116(3):443-50. 
 5. Bozetto L et al. 2015. Polyphenol-rich diets improve glucose metabolism in people at high cardiometabolic risk: a controlled randomized intervention trial. Diabetologia Jul;58(7):1551-60 
 6. Kati H et al. 2010. Impact of dietary polyphenols on carbohydrate metabolism. Int J Mol Sci. 11(4), 1365-1402.


Di mana kita boleh dapatkan Polifenol ini?

Polifenol yang terbaik sudah dijumpai dan ia hanya terdapat dalam suplemen Vivix Shaklee.
Jika anda ingin dapatkan Vivix Shaklee sekarang. 
Boleh klik BELI SEKARANG menggunakan belian kad kredit/debit 
atau whatsapp saya di 01112909102

1 ulasan:

 1. Vivix shaklee terbukti memang dapat bantu pesakit diabetes. Dah banyak sangat Testimoni positive. Worth to try.

  BalasPadam

(^_^) Selamat datang dan terima kasih kerana menjadi pelawat setia blog Rahsia Jelita Hawa. moga-moga sentiasa sihat happy bahagia bersama keluarga tersayang (^_^)

Pelawat RJH

Follow Us @aurarjh_byaida