26 Januari 2018

# RESEPI

RESEPI: Semperit Susu Paling Mudah

Aida belum raya yunk! hihi.. ada ai kisah? hihi.. saje je la nak cuba buat semperit, walaupun raya lambat lagi, cuba-cuba dulu, mana la tahu raya nanti boleh open order biskut raya semperit susu pulak.. hihi.. mesti ramai nak order dengan ai kan...hahaha (gelak besar tu)

Tak de la u all aida nak simpan resepi je kat sini. Inilah resepi semperit susu paling mudah yang guna 3 bahan je u all.... terima kasih kepada tuan empunya resepi sebab kongsi resepi di group FB masak apa hari nie? Serius memang sedap. (^_^)


RESEPI SEMPERIT SUSU PALING MUDAH
kredit dari Reenuka Terada

Bahan-bahan:
- 500g tepung jagung
- 3 senduk nasi butter @ marjerin
- ½ tin susu manis

Cara-cara:
- gaul sebati tepung jagung dan butter@marjerin
- masukkan susu tin dan gaul hingga sebati dan lembut
(Jika agak lembik tambahkan tepung jagung sedikit)
*Kebiasaannya terlebih butter@marjerit / susu yg buat terlembik
*Sebelum bakar rasa sedikit doh cukup manis ke tak, sy kurang kn susu sbb tak suka manis sgt
- bakar dalam oven pada suhu 110 bakar dalam 10-15min api atas bawah, tp kalau belum kekuningan tunggu sekejap

Selamat mencuba! (^_^)

Aida Nak Buat Projek Buat Duit RM2769 sebulan. Ada yang nak join ke?

Boleh terus wasap aida di projekbuatduitBAF untuk info lanjut. (^_^)


Thanks again. (^_^)


Kerja Dapur Lebih Mudah Dengan Sabun Pencuci Pinggan Super Jimat!


Pencuci pinggan yang sangat tahan lama hingga 3 bulan lebih.. untuk kegunaan biasa.. sesuai untuk kulit ekzema dan kulit tangan yang sensitif pada sabun.

Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Halal, Berkesan & Jimat 



Berminat untuk dapatkan Hand Dish Wash sekarang?

Tahukah Anda?   Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(^_^) Selamat datang dan terima kasih kerana menjadi pelawat setia blog Rahsia Jelita Hawa. moga-moga sentiasa sihat happy bahagia bersama keluarga tersayang (^_^)

Follow Us @aurarjh_byaida