26 Januari 2018

# RESEPI

RESEPI: Semperit Susu Paling Mudah

Aida belum raya yunk! hihi.. ada ai kisah? hihi.. saje je la nak cuba buat semperit, walaupun raya lambat lagi, cuba-cuba dulu, mana la tahu raya nanti boleh open order biskut raya semperit susu pulak.. hihi.. mesti ramai nak order dengan ai kan...hahaha (gelak besar tu)

Tak de la u all aida nak simpan resepi je kat sini. Inilah resepi semperit susu paling mudah yang guna 3 bahan je u all.... terima kasih kepada tuan empunya resepi sebab kongsi resepi di group FB masak apa hari nie? Serius memang sedap. (^_^)


RESEPI SEMPERIT SUSU PALING MUDAH
kredit dari Reenuka Terada

Bahan-bahan:
- 500g tepung jagung
- 3 senduk nasi butter @ marjerin
- ½ tin susu manis

Cara-cara:
- gaul sebati tepung jagung dan butter@marjerin
- masukkan susu tin dan gaul hingga sebati dan lembut
(Jika agak lembik tambahkan tepung jagung sedikit)
*Kebiasaannya terlebih butter@marjerit / susu yg buat terlembik
*Sebelum bakar rasa sedikit doh cukup manis ke tak, sy kurang kn susu sbb tak suka manis sgt
- bakar dalam oven pada suhu 110 bakar dalam 10-15min api atas bawah, tp kalau belum kekuningan tunggu sekejap

Selamat mencuba! (^_^)

Aida Nak Buat Projek Buat Duit RM2769 sebulan. Ada yang nak join ke?


Boleh terus wasap aida di www.wasap.my/601112909102/projekbuatduitBAF untuk info lanjut. (^_^)


Bacaan lanjut: Berak Berdarah Adakah Punca Buasir?


Ibu cuma guna beberapa titisan kecil sahaja untuk tanggalkan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk ibu. Sungguh ia berkesan! Ibu guna beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya? 


Guna sikit pun dah cukup! Sangat Berbaloi. Perjimatan Berganda. 100% Selamat dan Berkesan.

Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Halal, Berkesan & Jimat 

Berminat untuk dapatkan Hand Dish Wash sekarang?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

>>> Selamat datang dan terima kasih sebab jadi pelawat setia blog Rahsia Jelita Hawa <<< Selamat Menjalani Ibadah Puasa (^_^)

Follow Us @aurarjh_byaida